GRÄNBODA GÅRD
Instagram: @GRANBODABO

Våra övriga djur

Förutom alpackorna finns även tre huskatter, ett gäng franska vädurskaniner, en hönsgrupp, en vaktelgrupp och en ödla som bor på gården.

Våra katter 

 

Selma född 2015, lilatabbymaskad

Mammakatt, docksöt och kelig tjej med stor personlighet. En jägare av rang som aldrig släpper sitt byte. Hatar snö, älskar värme och bor inne i stallet, helst i ett soligt fönster. Alltid först fram om det vankas mat, men kommer också på inkallning.


Leija född 2017, grå med vita tecken

Lillekatt, ser likt grumpycat aldrig riktigt nöjd ut. Gårdens bästa klättrare och knappast någon kelkatt. Är hon på humör att gosa hittar man henne i diskhon i sadelkammaren! Gillar att åka skottkärra, leka i påsar och att sova i solen inne hos kaninerna.


Moltas född 2020, rödtabby med vita tecken

Idas katt. Gillar att ligga och sova på soffan och håller stenkoll på vart Ida tar vägen på dagarna. Kurrar högt och gillar även att dricka vatten ur handfatet. Kallas i dagligt tal för Kissis eller pälshajen.


Våra kaniner

Sture född 2017, swg

Per född 2018, chinchillamantlad (kastrerad)

Vera född 2020, chinchilla

Viola född 2020, chinchilla

Bonnie född 2021, ljus chinchillaDet finns även ett antal kaninungar från kullar våren 2021 i färgen chinchilla kvar till försäljning 

Vid intresse kontakta Viktor@GranbodaGard.se


Våra höns

En flock med stor färgvariation och till största delen av hedemorahöns leds av tuppen Don Juan. Det finns även enstaka hönor av Sebrigth och Silveruddsblå varpå vi inte är genbanksanslutna. Att ha en variation i hönor gör dock att äggpaletten blir pastellig med färger från grönt till rosa. 

Alla hönsen har alla namn och små egenheter.  

Vi tror på lokal produktion med bra livsvillkor för djuren. Våra höns bor i hönshus och hönsgård större än lagkravet med sittpinnar och reden, dessutom har de en stor hönsgård utomhus som berikas med trädgårdsmaterial efter årstid. Där kan de sprätta, sandbada och pilla i sig en och annan mask som brukligt. Hönsgården är rovdjurssäkrad och har tak för att kunna uppfylla de krav på säkerhet som vi tycker är viktiga i djurhållningen. Vi ger också hönsen av våra matrester, men följer noga jordbruksverkets regler och riktlinjer dvs inga animaliska produkter.

Vi säljer ägg, registrerade hos jordbruksverket och godkända för produktion av ägg till primärkonsument, dvs till dig som vill ha goda ätägg. 

Vi säljer även avelsägg av renrasig hedemora (ej genbank)! 

Kontakta oss vid intresse! Våra vaktlar

En liten flock japanska jumbovaktlar finns på gården. De bor vintertid i växthuset och sommartid i en stor nätintäkt voljär utomhus i skyddat läge. Bägge bostäderna berikas med många små gömställen och material efter årstid och de behov. som dessa fåglar har. 

Vaktlarna lägger små fläckiga ägg som nog kan räknas som en delikatess. 

Vill du köpa ägg? Kontakta oss!
Vår ödla

Latex/Torsten född 2005, leopardgecko